Prijava v trgovino Fermedica

Uporabniško ime

Geslo

Samodejna prijava

Niste član? Vpišite se!

Prijavite se na listo obvestil!

Fermedica na Facebooku

Mnenja strank

Andrej ŠifrerAndreja Šifrerja, velikega navdušenca nad našimi izdelki, smo povprašali, kako se je srečal z FerMedico.

Z veseljem nam je povedal svojo zgodbo. Zanimivo!

Na Brniku sem tik pred potovanjem ugotovil, da za mojega gostitelja Davida Richardsa, svetovno znanega glasbenega producenta (Queen, Bowie, Rea, M. Jackson) nimam nikakršnega darila. Nervozno sem iskal nekaj, česar nekdo, ki ima že vse, še nima. V prostocarinski trgovini na letališču sem opazil v medici ustekleničene marelice v simpatični embalaži in se nemudoma odločil.

To je bilo moje prvo srečanje z enim največjih kreativcev zvoka v rock glasbi, zato sem bil zvečer ob 23h malce nervozen, ko sem vstopil v njegov studio. Vzdušje je bilo nekaj časa malo "zapeto" in moj irski prijatelj Francie Conway ga je skušal otopliti, vendar je šele medica opravila svoje. David je bil darila tako vesel, da ga je pri priči odprl in naš pogovor se je zavlekel do četrte ure zjutraj. Steklenico smo izpraznili, jaz pa sem medtem izprašal mojega sogovornika vse, kar me je zanimalo, saj take legende svetovnega rocka pač ne srečaš vsak dan. Čeprav po naravi redkobeseden, je David iz sebe kar seval zgodbe in prigode o njegovih znanih klientih in se nekajkrat vmes vprašal: "Le kako, da toliko govorim o sebi, jaz tega običajno ne počnem?" Njegova lepa ženička Vivien mu je ob enem od teh retoričnih vprašanj smeje odgovorila: "Medica, David, medica ti je pomagala, da si nam povedal zgodbe, ki jih tudi jaz še nikoli nisem slišala."

Kasneje sem mu poslal še en paket "pijače, ki odveže jezik tudi najbolj molčečim" in se mi je spet toplo zahvalil.

Meni bo ta steklenička FerMedice za vedno ostala v spominu, kot kaže pa Davidu ravno tako.

Andrej Šifrer

 

Pozdravljeni obiskovalci spletnih strani FerMedice!

FerMedico sem spoznal preko prijatelja Aljoše Kocjančiča - Kocke, ki me je pred dobrimi sedmimi leti pripeljal na Bizoviško 1/B. David naju je toplo sprejel in z velikim žarom ter ljubeznijo odgovarjal na moja vprašanja o medu in čebelah, ko pa sem poskusil to zlato, s soncem prepojeno medeno žganje, sem ostal brez besed (prve pol minute, čez nekaj časa pa sam ga spet zasul z vprašanji, kako, zakaj...)

Kar nekaj let se z Davidom nisva srečala, letos pa me je poklical ravno med snemanjem glasbe za predstavo Čebelica Maja v Lutkovnem gledališču Maribor, režija Ivana Djilas. Ravno letos, ko je ogromno čebel pomrlo; zaskrbelo me je, ko sem izvedel, da je situacija taka že nekaj preteklih let, v javnosti pa smo bili šele letos priča medijskemu bumu. Vsekakor se človeštvo premalo zaveda, kakšnega pomena so čebele in pa ljudje okoli njih, ki poskrbijo, da čebele so in bodo. Einstein nam je napovedal samo štiri leta obstoja po izumrtju čebel.

Osebno pa sem navdušen nad različnimi izdelki, ki jih skrbno pripravi FerMedica, npr. orehi in lešniki v medu, suho sadje v medu in pa marelice v medenem žganju.

Bostjan Gombač

In kdo je Boštjan Gombač?

BOŠTJAN GOMBAČ je vsestranski akademsko izobražen glasbenik in virtuoz na klarinetu, ki deluje v številnih glasbenih zasedbah. Najbolj ga poznamo po sodelovanju s skupinama TerraFolk in Terra Mystica, sledijo Bast, Katalena, Los hermanos muy simpaticos, v katerih se še najbolj izrazito spogleduje z ljudskim izročilom.

Glasba Boštjana Gombača je zmes glasbe celega sveta, predvsem folk in ljudske, in sicer od Rusije, Sicilije, Makedonije,Turčije in Irske.

Že peto sezono bo igral v predstavi
Patty Diphusa, Izpovedi porno dive (MGL v koprodukciji z Društvom Familija).

Boštjan Gombač

 

Za najino poroko sva se odločila v zahvalo svatom podariti med, zato sva se odločila za FerMedico in zelo sva zadovoljna z najino odločitvijo. Ustrežljivost, posluh za najine želje in prijaznost so botrovali odličnemu izdelku, s katerim so bili zadovoljni prav vsi povabljeni, vključno z nama. Lično izdelana steklenička z vgraviranimi imeni in lepo mislijo ter predvsem z odličnim medom bo nama kot tudi povabljenim ostala v lep spomin na najin dan. Podjetju FerMedica, predvsem pa gospodu Davidu lahko rečeva samo: "Odlično in hvala!"

Doris in Jani Sodja

Fer Medica je zares ena moderna poslovalnica z medenimi izdelki. Med je v tem obdobju neustreznega prehranjevanja eno od redkih zdravih hranil. Pri nas jih kupujemo pri Fer medica že dolgo in smo zelo zadovoljni s kvaliteto in ponudbo.

Vid Pečjak

Kot mladi in nepremišljeni smo se običajno zaradi omame zatekali k slabim in zelo škodljivim žganim pijačam. V življenju je že tako, da ljudje premalokrat dobimo možnost izbire saj se zaradi varnosti držimo ustaljenih navad. Tudi z alkoholom je bilo včasih tako. Z leti se začnemo k sreči zavedati tudi zdravja in posledic nespametnih dejanj iz preteklosti. Meni se je zgodilo oboje. Ravno, ko sem pričel premišljevati kakšno škodo si delam sem naletel na medico. In to ni bila kar ena medica, ki ti jo razdrečijo z vodo in ne vem še s čim. V roke sem dobil darilno stekleničko FerMedice. Malce skeptičen sem darilo tudi odprl in dal vsebini možnost, da se izkaže. Moram iskreno priznati, da česa boljšega še nisem pil. Okus, tako žameten a vseeno odločen me je takoj prepričal. Od trenutka, ko sem okusil FerMedico vam da jo bom z veseljem pil in delil s prijatelji. To je okus vreden pravih gurmanov. Vesel sem, da pri nas nekdo še izeluje nekaj kar ima tudi dušo in je narejeno iz domačih, zdravih vsebovin.

Primož Ljubljana