• Čebelji vosek – 400 g

  12,00  cena z DDV
  Naravni čebelji vosek smo ulili v kalup in ga namenili vsem, ki ga potrebujejo za izdelavo sveč, krem, pisanic ali za mazanje pekača ...          
 • Nimate ideje kaj bi podarili vašim najdražjim? Razveselite jih z darilnim bonom, katerega se lahko koristi na vse naše izdelke. Prepričani smo, da bo prav vsak našel nekaj zase.
 • Panjske končnice

  15,00  cena z DDV
  Panjska končnica je ime, ki se uporablja za poslikano deščico, ki je krasila prednjo stran panjev kranjičev. Pojavile so se sredi 18. stoletja predvsem v slovenskem alpskem prostoru; njihova uporaba se je najbolj razširila v drugi polovici 19. stoletja. Motivi, ki so jih slikali preprosti ljudje, so iz vsakodnevnega življenja, vere, vraž, zgodb ... Znanih je več kot 600 različnih motivov, od katerih je približno polovica nabožnih. V zadnjem obdobju so poslikane panjske končnice priljubljene med zbiratelji in poustvarjalci (domača obrt, spominki ...). Največja zbirka panjskih končnic se nahaja v Čebelarskem muzeju v Radovljici.  
 • Ušesne sveče 2/1

  6,00  cena z DDV

  Ušesne svečke oz. ušesni tulci so izdelki za odmaševanje ušes. Metoda, ki jo imenujemo tudi ušesno stožkanje, je bila prvenstveno alternativna metoda zdravljenja v holistične namene, danes pa se pogosteje uporablja za odpravljanje težav z ušesnim maslom.

  Pri izgorevanju svečk se ustvari topel zrak z »Venturinijevim učinkom« (kot pri dimniku), kar pomeni, da topel zrak skozi tulec vleče ven ušesno maslo, zamaške, tujke in vodo.

Go to Top