Kaj je Apiterapija?

Apiterapija je veda o tem, kako s pomočjo čebeljih pridelkov krepimo in ohranjamo zdravje. Začetki apiterapije segajo stoletja nazaj do egipčanske, grške, kitajske, babilonske in drugih civilizacij. Trditve o zdravilnih učinkih apiterapije so večji del znanstveno nedokazane in temeljijo predvsem na dejanskih izkušnjah posameznikov in tradicionalni uporabi.

Danes ima apiterapija širši pomen, zato govorimo o APIMEDICINI, ki je del integrativne medicine; je holistična medicina, ki presega pojem alternativne medicine in je lahko odlična dopolnitev medicini predvsem v preventivi in rehabilitaciji. Apiterpija pomeni celovito zdravljenje.

Holistična je zato, ker je na harmoničen način povezana z naravnimi procesi in uporablja spoznanja drugih holističnih terapij, kot so: fitoterapija (uporaba zelišč – najboljši zeliščar je čebela – »leteči farmacevt«), aromaterapija (uporaba hlapljivih snovi), akupunktura, akupresura, ajurveda … in seveda dognanja uradne medicine.

Metode uporabe so zelo različne. Pripravke koristimo za notranjo in zunanjo uporabo – z oblogami, mazili, masažami, inhalacijami, aerosolnimi inhalacijami (tudi s pomočjo aerosolnih aparatov) ipd.

Skratka, čebela nam nudi veliko možnosti s svojimi pridelki, ki jih človeštvo zna s tisočletnimi izkušnjami in s sodobnimi metodami ter znanjem s pridom uporabiti za boljše počutje, povečano odpornost ali zdravljenje raznih obolenj.

V apiterapiji lahko uporabljamo različne čebelje pridelke, ki pa niso primerni za vsako tegobo:

  • Zdravilne lastnosti medu so pomembne zaradi bogate sestave encimov, naravnih mineralnih snovi, vitaminov, antioksidantov – vse v primernem razmerju. Med je lahko prebavljiv zaradi enostavnih ogljikovih hidratov in je zelo primeren za zunanjo in notranjo uporabo. Zaradi svojih lastnosti uporabljamo med pri inhalacijah, masažah, kopelih, tudi pri zdravljenju ran zaradi njegovih protibakterijskih lastnosti.
    Poudariti je potrebno, da je kristalizacija pojav pri pristnem naravnem medu.
  • Propolis je najmočnejši pridelek čebel, ki deluje proti bakterijam, glivicam, virusom, alergijam, vnetjem ter je zaradi bogate sestave flavonoidov zelo pomemben antioksidant. Njegova uporaba je vsestranska, raziskovalci pa mu pripisujejo posebno mesto med zdravili jutrišnjega dne.
  • Čebelji vosek je nenadomestljiv pri oblogah, kot sestavni del naravnih mazil in s svojimi preko 250 sestavinami pa je nepogrešljiv v apiterapiji.
  • Matični mleček je najdragocenejši in najbogatejši pridelek žlez čebel. Zaradi svoje odlične sestave je pravi hormonski preparat, ki deluje zelo stimulativno in antidepresivno.
  • Cvetni prah (osmukanec in izkopanec) je nenadomestljiv v apiterapiji zaradi svoje bogate sestave mineralnih snovi, aminokislin, vitaminov. Koristnost cvetnega prahu se izpostavlja pri veliko boleznih in preventivi proti osteoporozi pri ženskah, pri moških pa kot odlično preventivno sredstvo proti rasti prostate.
  • Apilarnil (“trotov mleček”) je izreden proizvod, namenjen uporabi v apiterapiji, s podobnimi lastnostmi, kot jih ima matični mleček, vendar zaradi svoje sestave bolj namenjen moškim.
  • Čebelji strup se v apiterapiji uporablja na več načinov, je pa zaradi svoje sestave odlično protivnetno in protibolečinsko sredstvo; uporablja se predvsem pri obolenjih živcev in je že dolgo znan kot odličen antirevmatik.

Apiterapija pri FerMedici:

V letu 2019 sem se uspešno izšolal za apiterapevta. Usvojil sem nova znanja, ki jih vključujem v našo ponudbo.
Pripravljamo vam vrsto izdelkov lastne proizvodnje, ki jih dopolnjujemo z izbranimi izdelki drugih dobaviteljev; v njih se kaže zdravilna moč čebel in narave.
Zato smo domačo trgovino poimenovali APITEKA – čebelja lekarna.

Vabimo vas, da se oglasite pri nas v Bizoviku, kjer vam bomo lahko svetovali pri krepitvi vašega zdravja in lajšanju vaših težav.
Za morebitna vprašanja smo vam na voljo na telefonski št. 041 776 867.
Ponudba apiterapevtskih izdelkov je na spodnji povezavi:

IZDELKI ZA APITERAPIJO
apiteka-fermedica-izdelki-za-apiterapijo
fermedica med in med z dodatki NakupIcon

VARNO NAKUPOVANJE

Možen nakup s kreditnimi karticami (Visa, Mastercard) , Paypal.

fermedica med in med z dodatki ZadvlIcon

ZAGOTAVLJAMO ZADOVOLJSTVO

Z vami že skoraj 30 let.

fermedica med in med z dodatki LokacijaIcon

LOKACIJE

Naše izdelke lahko kupite na več lokacijah po Sloveniji.

fermedica med in med z dodatki DostavaIcon

HITRA DOSTAVA

2-3 delovne dni.

Operacija je bila za sofinanciranje izbrana na »Javnem pozivu za sofinanciranje stroškov digitalizacije prodajnih poti ter predstavitvenih in trženjskih gradiv za promocijo na tujih trgih«.

Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.

Več o projektu